”Ilmastonmuutos ja ilmaston muutos”

Hyvät naapurit – yhteinen ympäristömme

Seminaari tieteiden talolla 13.3.2009

Avaa ohjelma tästä

Järjestäjät:

Yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkimuksen seura ry

Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seura ry

Yhteisesitelmä ja keskustelu Mikko Raskin kanssa aiheesta Ilmastonmuutos ja ilmaston muutos.  ”Hyvät kuulijat – tarkastelen annettua teemaa etenkin maantieteen ja tulevaisuudentutkimuksen näkökulmasta…”

Teesini ja esityksen sisältö

Ilmastonmuutos /”Ilmastonmuutos 1” (jossa keskeistä ilmaston lämpeneminen ja sen vaikutukset):

Teesi 1.1 Arktisten alueiden luonnonvarojen hyödyntäminen lisääntyy

Teesi 1.2 Koillisväylän käyttö kasvaa luultua nopeammin.

Ilmaston muutos / ”Ilmastonmuutos 2” (jossa keskeistä arvojen muutos, ml. politiikan muutos)

Teesi 2.1 Venäjän energiageopoliittinen asema on muuttunut, Venäjästä on tullut entistä pohjoisempi valtio – vaikutukset ovat merkittävät mm. Suomen ja EU:n talouden, ympäristön ja turvallisuuden näkökulmasta

Teesi 2.2 Ympäristöarvot voimistuvat Venäjällä, mutta eivät ohjaa vielä voimakkaasti päätöksentekoa.

Johtopäätökset ja jatkotoimenpideaihiot

Avaa Yrjö Myllylän esitelmäartikkeli tästä: Ilmastonmuutos ja ilmaston muutos.

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, 03 YRITYSPALVELUKESKUKSET, 04 OPPILAITOKSET, T&K, 05 HALLINTO, VIRKAMIEHET, 06 POLITIIKKA, POLIITIKOT, 07 Valtakunnan taso, 08 Etelä-Suomi, 09 Länsi-Suomi, 10 Pohjois-Suomi, 11 Itä-Suomi, 12 Maakunnat-/ELYt-/Kuntayhtymät, 13 Maakuntien yhteistyö, 14 Seutukunnat, Seudulliset kehittämiskeskukset, kuntayhtymät, 15 Kaupunkiseudut, 16 Maaseutu, 17 Kylät, 18 Yritykset ja toimialat, 19 Yhdistykset, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT, INNOVAATIOYMPÄRISTÖT, KANSAINVÄLISET HANKKEET, KÄYTÄVÄKEHITTÄMINEN JA KORRIDORIT, KOULUTUS, VISIOT JA TOIMENPITEET Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.