”Pohjoisen kaivosliikenteen tulevaisuus”

Onko Murmanskin satama Suomen tuleva  portti Jäämerelle? Murmanskin satama toukokuussa 2005. Kuva ja copyright Yrjö Myllylä.

Onko Murmanskin satama Suomen tuleva portti Jäämerelle? Murmanskin satama toukokuussa 2005. Satamassa lastataan paljon hiiltä ja sinne tuo malmirikastetta mm. Norislk Nicel Siperiasta Murmanskin alueen kaivoskaupungeissa edelleen jalostettavaksi Helsingissä suunnitellulla vuonna 2006 käyttöönotetulla  DAS (Double Action Ship) laivakonseptilla. Kuva ja copyright Yrjö Myllylä.

Tiistaina 12.3.2013 klo 17-20 Tieteiden talo, Kirkkokatu 6
Pohjoisen kaivosliikenteen tulevaisuus, alustaja johtava rata-asiantuntija Markku Pyy Liikennevirastosta, kommentoijat toimitusjohtaja Yrjö Myllylä Aluekehitys Oy:stä ja toiminnanjohtaja Pekka Suomela Kaivannaisteollisuus ry:stä,  juontaja Pekka Rytilä. Yhteistilaisuus Liikennesuunnittelun seuran ja Suomen Rakennusinsinöörien liiton tulevaisuustoimikunnan kanssa.

Lähde: Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Helsingin toimintaryhmä

***

Markku Pyy, alustuspuheenvuoro

Yrjö Myllylä, kommenttipuheenvuoro

Puheenvuorojen ja keskustelujen äänitteet Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Helsingin toimintaryhmän sivuilta http://tutuhesa.blogspot.fi/

Kuvia tilaisuudesta

Yleisökuva

***

Poimintoja / suoria lainauksia Tutuhesan sivuilta tilaisuuden yhteenvedon esittelystä

http://tutuhesa.blogspot.fi/

Tarvitaanko Lapin kaivoskuljetuksiin rautatietä?

Kyllä, mutta vain Perämeren satamiin, ei Jäämerelle. Tähän tulokseen päättyi Liikenneviraston selvitys, jonka esitteli Markku Pyy.

(tekijän lisäys, ks. Kalevan haastattelu  17.6.2011: ”Rataverkosta tarvitaan visio Jäämerelle asti”)

Yrjö Myllylällä oli lennokkaammat visiot. Hän pysyy näkemyksessään, että proaktiivinen pitää olla myös, jos kehitystä halutaan. Koska on ilman muuta selvää, että kaivosalan kehitys, on logistiikan kehittämistä tiedon, rahan liikuttamisesta, hihnakuljettimiin ja laivoihin ja logistiikan kautta asioita voidaan edistää. Eli pitäisi olla tiedossa priorisoituna yhteiskuntavaikutuksiltaan keskeisimmät teemaan liittyvät toimenpiteet (tällöin teema-alue voi jopa laajentua koulutus- ja tutkimuskysymykseksi, jos niin halutaan).

Toiminnanjohtaja Pekka Suomela Kaivannaisteollisuus ry:stä muistutti, että kaivoksiin tuodaan lähes yhtä paljon  ja jopa enemmän materiaaleja kuin niistä kuljetetaan pois.

Katso koko esittely http://tutuhesa.blogspot.fi/

***

Katso myös artikkelikokoelma

”Kaivosalan kehittäminen vaatii mandaatin muutosnavigaattorille”

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 03 YRITYSPALVELUKESKUKSET, 07 Valtakunnan taso, 08 Etelä-Suomi, 09 Länsi-Suomi, 10 Pohjois-Suomi, 11 Itä-Suomi, 12 Maakunnat-/ELYt-/Kuntayhtymät, 13 Maakuntien yhteistyö, 15 Kaupunkiseudut, 16 Maaseutu, 17 Kylät, 18 Yritykset ja toimialat, 19 Yhdistykset, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT, INNOVAATIOYMPÄRISTÖT, KANSAINVÄLISET HANKKEET, KÄYTÄVÄKEHITTÄMINEN JA KORRIDORIT, KOULUTUS, POLIITIKOT, T&K, VIRKAMIEHET, VISIOT JA TOIMENPITEET, YRITYKSET Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.