Lopen päivän 3.8.2014 teemana loppilaislähtöinen Karl Wilkman ja hänen kaksi poikaansa

Linkissä  on 23.7.2014 julkaisuvapaa lehdistötiedote. Tapahtumiin liittyy myös RD Aluekehityksen vastuulla oleva saunatapahtuma Suomen Marsalkka Mannerheimin  Metsästysmajan saunalla eli Marskin Majan saunalla.  Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan tähän tilaisuuteen, pyydä lisätietoja Yrjö Myllylältä, p. 0500 -450 578 tai lähetä viesti osoiteeseen MarskinSauna@rdmarketinfo.net. Tästä tapahtumasta on tiedotettu myös erillisellä lehdistötiedotteella (kuvan alla).

Suomen Marsalkka Mannerheimin  Metsästysmaja Lopella, heinäkuussa 2012. Kuva YMy.

Suomen Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja Lopella, heinäkuussa 2012. Kuva YMy.

 

Lopen päivän 3.8.2014 teemana loppilaislähtöinen Karl Wilkman ja hänen kaksi poikaansa, (Lehdistötiedote 23.7.2014)

(Loppi-seura, AK, Lehdistötiedote 28.7.2014:)

RUNSAASTI TIETOA TARJOLLA LOPPI-VIIKON LAUANTAINAKIN

Lopen päivän juhlassa sunnuntaina 3.8.2014 keskitytään Wilkmanin suvun vaiheisiin sekä Lopella, Espoossa että laajemminkin. He toimivat keisarin ajan Suomessa ja Suomen tasavallan palveluksessa. Lauantaina 2.8. on jo kolme tilaisuutta, jossa suvun vaiheita tarkastellaan. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Tuokioista voi myös valita itseään eniten kiinnostavan.

Karl Wilkman syntyi Lopella Jalaistuksen tilalla vuonna 1844. Nyt tila tunnetaan Mikkolan suoramyyntitilana. Suvun edustajat ja muut asiasta kiinnostuneet kokoontuvat Mikkolan suoramyynnin pihapiiriin kello 11.00. Tarkoitus on koota keskustellen yhteen mahdollisimman paljon tietoa, joka tähän asti on ollut koostamatta tai hajallaan.

Wilkmanin suvun juuret olivat alunperin Lopenkylän Pietilässä. Niinpä Pietilän pihalle kokoonnutaan lauantaina kello 15.00. Pietilän vanhaemäntä ja –isäntä, Terttu ja Heikki selostavat Karlin sukujuuria. Lauantain kolmas tietotuokio on Marskin Majalla alkaen kello 17.30. Ensin Teuvo Zetterman opastaa majassa ja ulkoalueella. Kello 18.00 majuri evp. Kari Keskinen alustaa aiheenaan Kenraali Karl Wilkama – sotilas ja Mannerheimin luottomies. Alueelle on tavanomainen Marskin majan pääsymaksu.
.

Ks. koko Lopen päivän viikonlopun ohjelma tästä.

Advertisement
Kategoria(t): 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, 05 HALLINTO, VIRKAMIEHET, 06 POLITIIKKA, POLIITIKOT, 07 Valtakunnan taso, 08 Etelä-Suomi, 09 Länsi-Suomi, 10 Pohjois-Suomi, 11 Itä-Suomi, 16 Maaseutu, 17 Kylät, 18 Yritykset ja toimialat, 19 Yhdistykset, KOULUTUS Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.