Heikko signaali

TIETOISKU – AVAINKÄSITTEET
Heikko signaali
(Weak Signal)
(Myllylä 2008: 22)

  • Ilmiön ensioire, joka voi muuttua vahvaksi (ennakoivaksi) trendiksi kehittyessään tai yhdistyessään toisiin heikkoihin signaaleihin. Aikainen havaitseminen ja hyödyntäminen voi luoda kilpailuetua. Usein erityisryhmät aistivat heikot signaalit. Olennaista on tarttua HS:iin aktiivisesti päätöksenteolla ja luoda näin uusia mahdollisuuksia. HS voi olla myös negatiivinen, jolloin päätöksenteolla tulee aktiivisesti pyrkiä katkaisemaan se. (Myllylä, 2007, s. 22)
  • Esim. Uusien kaivosten havaitut ympäristöongelmat Suomessa, keskustelu uusista liikenneyhteyksistä kaivoksiin liittyen, ulkoimaisen työvoiman rekrytointi kaivoksiin, Arktisen meriteknologian ennakointi -hanke signaali pohjoisuuden uusista liiketoimintamahdollisuuksista?

Muita luonnehdintoja:

  • ”piilossa oleva mahdollisuus” (Perttunen, Mika 2010, Koillis-Suomen elinkeinostrategia 2011-2015),
  • ”hiljaisten nurkkien kuiskaus” (Ossi Luoma & Yrjö Myllylä / RD Aluekehitys Oy, palveluesite, 2009)

Lähde

Myllylä, Yrjö (2008). Murmanskin alueen teollinen, logistinen ja sosiaalinen tulevaisuus vuoteen 2025. 317 p. Publisher Oy Aluekehitys RD (Dissertation, print version). Sponsored by Ministry of Trade and Industry, Naturpolis Oy.

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.