Mitä on klusteroituminen?

uTIETOISKU

Klusteroituminen on verkostoitumista

”Klusteroituminen on private-private, private-public, public-public ja public-private verkostoitumista. Yrityssektori ja siinä erityisesti veturiyritykset (tuote- ja markkinahallinta) ovat keskeinen klusteroitumisen lähtökohta. Tutkimus- ja oppilaitoksilla on keskeinen uuden tiedon ja osaajien tuottamisen rooli. Yritysverkostoja, koulutusta ja osaamiskeskuksia kehitettävä tärkeimpinä tukipalveluina klusteroituville yrityksille. TE-keskuksen (nyk. ELY-keskusten) kehitettävistä tuotealueista korostuvat kansainvälistymisstrategiat sekä tulevaisuuden markkinatilanteen ennakointi.”

Klusteroituminen

Klusteroituminen

Lähde:

Myllylä, Yrjö (2001). Yhteistyömahdollisuudet kaupunkiseutujen klusterikehittämisessä. 86 s. Kauppa- ja teollisuusministeriön tukimuksia ja raportteja Studies and Reports  22/2001.

<http://julkaisurekisteri.ktm.fi/ktm_jur/ktmjur.nsf/All/3BA13D5049533F7AC2256ACA0027394B>

Ks. mainitun tutkimushankkeen Yhteistyömahdollisuudet kaupunkiseutujen klusterikehittämisessä Tietoiskuesite 2, jossa klusteroitumisteemaa on käsitelty tarkemmin.

Ks. myös artikkeli ”Mikä on klusteri?”

Ks. käytännön sovellus Kemi-Tornion alueen osaamis- ja koulutustarpeiden ja aluekehittämisvision kytkemisestä ja klusterikäsitteen käytöstä, maaseudun kasvuklustereiden kehittämisestä ja Nokiasta:

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, 07 Valtakunnan taso, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.