Innovaatiodemokratia

TIETOISKU – INNOVAATIODEMOKRATIASSA LÄHTÖKOHTANA ON KANSALAISTEN MAHDOLLISUUS OLLA HYÖDYKSI JA HYÖTYÄ

Karjula & Myllylä 2006, 94:

Innovaatiodemokratia. Jokaisen kansalaisen mahdollisuus olla hyödyksi ja hyötyä muodostavat perustan innovaatiodemokratiolle ja –yhteiskunnalle.Innovaatiodemokratiassa ajatellaan, että kaikki toimijat ovat vastuussa uusien parempien kilpailuetua luovien käytäntöjen ideoinnista ja käyttöönotosta. Innovaatiodemokratiassa luodaan mahdollisuuksia uusien ajatusten esittämiseen madaltaen henkisiä ja sosiaalisia riskejä muun muassa mahdollistamalla nimettömänä uusien ideoiden esittämisen esimerkiksi  tulevaisuudentutkimuksen menetelmiä soveltaen. Innovaatiodemokratiaa sovelletaan niin yritysten, organisaatioiden kuin koko yhteiskunnan tasolla.

Karjula, Kyösti & Myllylä, Yrjö (2006). Vaurastuminen kansallisena velvollisuutena – Alueellisen yritys- ja innovaatiotoiminnan selvitysraportti. 102 p. Valtioneuvoston kanslian julkaisuja 12/2006.   <https://rdaluekehitys.net/2013/05/30/innovaatioymparistot-alueellisen-yritys-ja-innovaatioympariston-selvitys-aluekehitys-rd-julkaisuesittely/>

Advertisement
Kategoria(t): 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.