Innovaatio – Mitä tarkoittaa innovaatio?

TIETOISKU – INNOVAATIO ON LUOTU JA HYÖDYNNETTY KILPAILUETU

Karjula & Myllylä 2006, 94:

”Innovaatio.”. Vanhan paradigman mukaisessa arkikielenkäytössä innovaatio ymmärretään ideaksi tai teknologiaksi. Uuden paradigman mukaisessa tilanteessa ”Innovaatio on luotu ja hyödynnetty kilpailuetu[1]” Julkisen toimijan näkökulmasta innovaatio voi olla ”luotu ja hyödynnetty uusi parempi käytäntö”. Innovaatio voi olla[2]: Uusi teknologia, Uusi tuote. Uusi tuotevalikoima, Uusi tuotteen ominaisuus, Uusi prosessi, Uusi prosessiosaaminen, Uusi palvelu, Uusi asiakaskunta, Uusi kulutustottumus, Uusi käyttötapa, Parannus, Uusi kehittämisosaaminen, Uusi markkinointi-, myynti- tai jakeluosaaminen, Uusi johtamistaito, Uuden oppiminen, uusi tieto tai kokemus, Uusi oppimisympäristö, Uusi laatuominaisuus tai hyöty, Uusi strategia, Uusi liiketoimintamalli, Uusi organisointitapa, Uusi yhteistyömuoto.”

***
Em. ajatteluun kuuluu, että ideat tai keksintö, valmis tuotekaan, ei ole innovaatio, jos sitä ei ole otettu hyötykäyttöön. Painopiste em. mukaisessa innovaatioajattelussa on siis uutuuksien käyttöönsaamisessa ja markkinoille tuomisessa (blogiartikkelin kirjoittajan – YMy – lisäys).

[1] Alueellisen yritys- ja innovaatiotoiminnan selvitysmiestehtävä aikana syntynyt kiteytys.

[2] Alueelliset innovaatioympäristöt – loppuraportti. Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan julkaisuja 2005.

Karjula, Kyösti & Myllylä, Yrjö (2006). Vaurastuminen kansallisena velvollisuutena – Alueellisen yritys- ja innovaatiotoiminnan selvitysraportti. 102 p. Valtioneuvoston kanslian julkaisuja 12/2006. <http://vnk.fi/julkaisukansio/2006/j12-vaurastuminen-kansallisena-velvollisuutena/pdf/fi.pdf>

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.