Murmanskin alueen toimijoiden kanssa kansainvälinen klusterikehityshanke

HANKEAIHIO (Uusi avaus)

II  Arktisen osaamisen ohjelma

Arktinen ennakointi- ja tulevaisuudentutkimus

Murmanskin alueen toimijoiden kanssa kansainvälinen klusterikehityshanke (10).

Hankkeessa Suomen ja Luoteis-Venäjän toimijat ovat avainroolissa – TEMin rooli on keskeinen yhdessä Murmanskin aluehallinnon kanssa. Hanke on tärkeä ja sitä ovat ehdottaneet murmanskilaiset toimijat tekijälle. Hankkeessa on toivottu sovellettavan samanlaista lähestymistapaa kuin tekijän väitöskirjassa ottaen fokukseksi Murmanskin alueen tulevaisuuden elinkeinovision laadinta yhteistyössä todellisten asiaan vaikuttavien venäläisten, suomalaisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. Erityisesti energia- ja kaivosalan kansainvälisiä toimijoita on toivottu mukaan (mm. Outokumpu, British Petroleum). Hanke olisi yksi tehokkaimpia verkottamisen ja toimeenpanon tai ”mobilisoinnin” välineitä, kun johtajaksi palkattaisiin ammattitaitoinen ja aihepiiriä tunteva tekijä. Hankkeessa olisi mahdollisuudet merkittävään kansainväliseen yhteistyöhön ja Suomen sillanpääaseman vahvistamiseen. Hanke voisi käynnistyä esimerkiksi pienellä pilotoivalla (ohjaavalla ja tarkentavalla) esiselvityksellä.

Lähde:

Myllylä, Yrjö (2010). Arktinen ja Itämeren kasvualue Suomen intressien polttopisteessä. 92 s. Työ- ja elinkeinominsteriö, alueiden kehittäminen, 43/2010.

<http://www.tem.fi/files/27375/TEM_43_2010_netti.pdf>

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, 03 YRITYSPALVELUKESKUKSET, 04 OPPILAITOKSET, T&K, 05 HALLINTO, VIRKAMIEHET, 06 POLITIIKKA, POLIITIKOT, 07 Valtakunnan taso, 08 Etelä-Suomi, 09 Länsi-Suomi, 10 Pohjois-Suomi, 11 Itä-Suomi, 12 Maakunnat-/ELYt-/Kuntayhtymät, 13 Maakuntien yhteistyö, 14 Seutukunnat, Seudulliset kehittämiskeskukset, kuntayhtymät, 15 Kaupunkiseudut, 16 Maaseutu, 17 Kylät, 18 Yritykset ja toimialat, 19 Yhdistykset, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT, INNOVAATIOYMPÄRISTÖT, KANSAINVÄLISET HANKKEET, KÄYTÄVÄKEHITTÄMINEN JA KORRIDORIT, KOULUTUS, VISIOT JA TOIMENPITEET Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.