Kuinka tulevaisuus tehdään? – Koulutus Case, Studia Generalia, Lappeenrannan teknillinen korkeakoulu 15.3.2012

Aluekehitys RD

Aluekehitys RD

STUDIA GENERALIA – Kuinka tulevaisuus tehdään?

Lähde Etelä-Karjalan liitto http://www.ekliitto.fi/:

Kaakkois-Suomen ennakointiverkoston koulutus- ja keskustelusarja keväällä 2012. Kaakkois-Suomen ennakointiverkoston järjestää tulevaisuudentutkimuksen ja ennakoinnin kolmiosaisen koulutus- ja keskustelutilaisuuksien studia generalia -sarjan. Sarja toteutetaan yhteistyössä

  • Etelä-Karjalan liiton,
  • Kymenlaakson liiton ja
  • Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen,
  • työ- ja elinkeinoministeriön,
  • Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja
  • Turun tulevaisuustutkimusverkoston kanssa.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, mutta kahvitusten vuoksi niihin pyydetään ilmoittautumaan.

Ajankohdat: Torstai 15.3. klo 13.15—16.30, Keskiviikko 11.4. klo 13.15—16.30, Torstai 10.5. klo 13.15—16.30.

I Ennakointia ja tulevaisuusajattelua.
Torstaina 15.3. klo 13.15 – 16.30 Mitä on ennakointi ja mitkä ovat sen tavoitteet? Miten ennakointia tehdään? Erityisesti esillä ovat ajassa liikkuvat heikot signaalit.

II Tehdään tulevaisuus!
Keskiviikkona 11.4. klo 13.15 – 16.30

Kuinka tulevaisuutta pengotaan ja tulevaisuusnäkemystä muokataan? Koulutuksessa tutustutaan muutamiin tulevaisuudentutkimuksen ja ennakoinnin menetelmiin ja työkaluihin. Eri menetelmillä tehtyjä tulevaisuudentutkimus esimerkkejä: delfoi, strateginen ennakointi jne. Työkaluista osallistuja voi koostaa oman tulevaisuustyöskentelyn työkalupakin. Jukka Vepsäläinen, TEM ja erikoistutkija Yrjö Myllylä, YTT.

Paikka: LUT Sali 2209
Ilmoittautuminen 3.4.2012 mennessä: kirjaamo@ekarjala.fi

Lisätietoja ja esitelmämateriaalit: www.aavistus.fi / Ennakointikoulutusohjelma.

Avaa luento: Delfoi-menetelmä.

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, 03 YRITYSPALVELUKESKUKSET, 04 OPPILAITOKSET, T&K, 05 HALLINTO, VIRKAMIEHET, 06 POLITIIKKA, POLIITIKOT, 07 Valtakunnan taso, 08 Etelä-Suomi, 09 Länsi-Suomi, 10 Pohjois-Suomi, 11 Itä-Suomi, 12 Maakunnat-/ELYt-/Kuntayhtymät, 13 Maakuntien yhteistyö, 14 Seutukunnat, Seudulliset kehittämiskeskukset, kuntayhtymät, 15 Kaupunkiseudut, 16 Maaseutu, 18 Yritykset ja toimialat, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT, INNOVAATIOYMPÄRISTÖT, KOULUTUS, VISIOT JA TOIMENPITEET Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.