Kevyen liikenteen osaamisen vienninedistämiseksi kirja – varaa ilmoitustila!

Tarjoamme kirjassa ilmoitustilaa ja kansainvälistä näkyvyyttä !

.

Vaikuttaminen kävelyn ja pyöräilyn hyväksi kirja julkistettiin tammikuussa 2015

– Kirja sai Vuoden pyöräilytekopalkinnon ja kirjoittaja Mauri Myllylä Vuoden pyöräilijä tittelin

 Oulu on Suomen johtava kaupunki kevyen liikenteen osuudella ja talvipyöräilyllä mitattuna. Taustalla on kirjoittajan pitkäaikainen vaikuttaminen kevyen liikenteen hyväksi. Kirjassa esitetään tekijän eri tehtävissä saamia kokemuksia muiden käytettäväksi. Oulun kehittämisperiaatteet ovat kysyttyjä Suomessa ja kansainvälisestikin. Kirjansa esipuheessa tekijä kertoo: Olen halunnut vaikuttaa yhdyskuntasuunnitteluun kestävää kehitystä, hyvää ympäristöä sekä eettisiä arvoja painottamalla. Tämä julkaisu ja sitä edeltänyt varsinaisen työuran ajalta tehty kirja Katu, koulu ja kaupunki 2000 sekä liikennementorin blogi http://www.liikennementori.wordpress.com ovat osa tätä työtä.

 Sanomalehti Kaleva kirjoittaa 19.8.2015 ajankohtaisesta aiheesta Tieraivo vai yhteispeli: ”Oulun tilannetta parantaa se, että pyörätieverkko on laaja ja kaupungin keskustaa lukuun ottamatta pyöräilijät ja autoilijat ajavat omilla väylillään. Kahnaustilanteita on pakosta vähemmän.”

Kävelyn ja pyöräilyn suosio kasvaa Suomessa ja maailmalla

– Suomi tunnetaan sauvakävelyn lisäksi yhä enemmän myös talvipyöräilystä

Norjalaisia tieliikennehallinnon edustajia tutustumassa Oulun pyöräteihin 25.8.2015 Kuva Kaleva 26.8.2015

Norjalaisia tieliikennehallinnon edustajia tutustumassa Oulun pyöräteihin 25.8.2015
Kuva Kaleva 26.8.2015

Polkupyöräily on eri muodoissaan kasvussa Suomessa ja maailmalla unohtamatta kävelyä, mm. sauvakävelyä. Monet kunnat ovat päättäneet nostaa Suomessa polkupyöräilyn osuutta, esimerkkinä Espoo: ”Pyöräily on lisääntynyt Espoossa viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes 40 prosentilla kaupunkikeskuksissa ja peräti 70 prosentilla Espoon seutureiteillä. Tämä ei vielä riitä, sillä pyöräilyn edistämisohjelman tavoitteena on kasvattaa pyöräilyn osuutta koko liikenteestä 15 prosenttiin vuoteen 2024 mennessä. Tällä hetkellä pyörällä polkee Espoossa vajaat 10 prosenttia.” Luvut käyvät ilmi Espoon teknisen lautakunnan selvityksestä. YLE 20.8.2015

Suomen kaltaisissa pohjoisissa ja harvaan asutuissa maissa Euroopassa ja Amerikassa väkiluku kasvaa yli 10 % vuoteen 2050 mennessä. Kaupungistuminen jatkuu. Venäjällekin syntyy uusia kaupunkeja ja kehityksen taskuja. Maailmalla on kiinnostuttu Suomen kevyen liikenteen osaamisesta ja sitä on käyty esittelemässä. Kaleva uutisoi viimeksi 26.8.2015 Oulussa tutustumismatkalla olleista pohjoisnorjalaisista, jotka halusivat viedä oululaista kevyen liikenteen osaamista Pohjois-Norjan kehittyviin ja kasvaviin keskuksiin.

Kävelyn ja pyöräilyn osaamisen vientiä on kannustettava

– Kärkenä on kevyen liikenteen olosuhteiden suunnitteluosaaminen

Oulu valittiin maailman ensimmäiseksi talvipyöräilykaupungiksi kansainvälisessä kongressissa 2013. Suomen talvipyöräilyn vientihanke käynnistyi 2015 Pyöräilykuntien verkoston, Winter Cycling Federation -organisaation, Tampereen teknillisen yliopiston, liikenteen tutkimuskeskus Vernen vetämänä. Elokuussa 2015 USA:n tievaltion edustaja Greg Pates halusi tavata käännettävän kirjan kirjoittajan ja tutustua Oulun kevyen liikenteen järjestelmän nykytilaan. Suomen osaamista vietiin yhdessä Yhdysvaltoihin 1990-luvulla konsultoimalla Minnesotan tiehallintoa ja Hutchinsonin mallikaupunkia. Vuorovaikutus jatkuu.

 Esimerkillinen suunnittelu sekä pyöräilyn ja kävelyn nousu tukevat alan toimijoiden liiketoimintaa. Liikennesuunnittelu, polkupyörän valmistus, ohjelmapalvelujen järjestäminen ja muu toiminta tarvitsevat osaajia kasvavassa määrin. Suomen kokonaisuutta voi kutsua pyöräilyn ja kävelyn klusteriksi, jossa tämän liikennemuodon olosuhteiden kehittäminen etenee kärjessä. Tutkimuksella ja kansainvälisellä koulutuksella on myös iso rooli edistämisessä.

Kirjan sanoma pureutuu näihin ja tuo esille runsain kuvin kotimaisia ja kansainvälisiä esimerkkejä painottaen Suomen ja Oulun kohteita. Hyvät olosuhteet lisäävät pyöräilyn ja kävelyn kysyntää sekä sen seurauksena siihen liittyvän teknologian, tapahtumien, matkailupalvelujen kysyntää. Intelligent Community Forumin toiminnassa mukana oleva amerikkalainen tieto- ja viestintätekniikan professori Jay Gillette on tutkimusryhmänsä toimesta pohtinut Oulussa, mikä tekee kaupungista älykkään. Oulun erinomainen pyörätieverkosto sai häneltä kehut. Kaleva 10.4.2015.

Vaikuttaminen kävelyn ja pyöräilyn hyväksi kirja käännetään englanniksi osaamisen viennin ja alan kehittämisen hyväksi.

Tarjoamme kirjassa ilmoitustilaa ja kansainvälistä konferenssinäkyvyyttä 2016 englanninkielisen painoksen kansilehden ja kirjan nimiölehden välissä sekä takana

 Kirjan sisällys on suomenkielisen teoksen mukainen eräin täydennyksin viime aikojen tapahtumilla. Kirja on pehmeäkantinen liimasidottu osaksi mustavalkoinen ja osaksi värikuvin toteutuva kooltaan 21×25 cm.  Kuvien määrä on noin 80 kpl. Niitä täydentävät reunapalstan erilaiset kommentit ja kevennykset. Suomenkielinen laitos on tehty samalla sapluunalla. Kirjan käännös- ja painatuskulut yritetään kattaa liikennealan toimijoiden ilmoituksilla. Käännetyn kirjan irtomyyntihinnaksi tulee 25 euroa ilman postikuluja (sis. alv:n). Suomenkielinen kirja on saatavissa edelleen 20 euron hinnalla. Suomenkielisen kirjan pdf-versio lähetetään ilmoitusta harkitsevalle ja versiota pyytävälle käyttöön korvauksetta.

Ilmoitushinnat kannen jälkeen ennen nimiölehteä ovat:

VAIHTOEHTO     PINTA-ALA       leveys* korkeus                    HINTA       KIRJOJA

  • A vaihtoehto: 1/8 sivu             90 mm*50 mm                          250 €              10 kpl
  • B vaihtoehto: ¼ sivu                90 mm *100 mm                      500 €              24 kpl
  • C vaihtoehto: ½ sivua             180 mm*100 mm                    1000 €             50 kpl
  • D vaihtoehto: koko sivu          180 mm*200 mm                   2 000 €         100 kpl.

Ks. em. ilmoitustilat Ilmoitustilat pdf-mallista.

Tekstin jälkeiset vastaavan kokoisten ilmoitusten hinnat ja kirjamäärät ovat 50 % em:sta. Lisäksi tekstin jälkeen on nimi-ilmoitukset (käytössä yksi rivi), johon voi tuoda yrityksen tai organisaation nimen ja www-osoitteen hintaan 50 € sisältäen 2 kpl kirjoja (myös henkilötukijat mahdollisia).

 Ilmoitusten hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Hinta sisältää kirjojen toimituksen tilausosoitteeseen.

Ennen kirjan ja siihen liittyvän ilmoitusosion lopullista painamista annamme teille mahdollisuuden katsoa oman ilmoituksenne taitto ja näytämme esimerkkinä otteen kirjasta. Voitte tässä vaiheessa korjata ilmoitusta tai perua tilauksenne. Laskutamme yhdellä laskulla, joka erääntyy kirjojen toimittamisen jälkeen. Käytämme ammattimaista kielenkääntäjää ja tarkastamme ammattisanaston vielä itse. Kirja on suunniteltu painettavaksi vuoden 2016 tammikuussa. Toteutuessaan kirja on esillä 4. Talvipyöräilykongressissa Minneapoliksessa 2.-5.2.2016. Muu jatkoviestintä sponsoroiden ja kirjan tekijöiden toimesta.

Ota yhteyttä 22.9.2015 autottomaan päivään mennessä mennessä ja varaa ilmoitustila!

Yhteystiedot:

RD Aluekehitys Oy, Yrjö Myllylä, p. 0500 450 578, info@aluekehitys.fi, yrjo.myllyla@aluekehitys.fi,  www.rdaluekehitys.net

Mauri Myllylä, p. 040 502 3825  mauri.myllyla@navico.fi www.liikennementori.wordpress.com

Käännettävän suomenkielisen kirjan esittely seuraavista linkeistä:

Advertisement
Kategoria(t): AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.