Delfoi-menetelmän perusominaisuudet

TIETOISKU – DELFOI-MENETELMÄ
PERUSOMINAISUUDET
(Myllylä, 2007: 76)

Kuusen mukaan Delfoi-menetelmä on tapa vaikuttaa kommunikaatioprosessiin panelistien välillä tai panelistien ja Delfoi-managerin välillä seuraavin peruspiirtein:

  • Anonyymisyys. Panelistit eivät tiedä tarkkaan, kuka on tuottanut argumentit, vaikka informaatiossa saattaa olla piirteitä sen tuottajasta.
  • Iteratiivisuus. On useita kierroksia verbaalisten perusteluiden tuottamiseksi tai määrällisten tai laadullisten arvioiden tuottamiseksi. Iteraation tarkoituksena on antaa panelisteille mahdollisuus muuttaa mieltänsä.
  • Palaute. Muiden panelistien anonyymit arviot (määrälliset tai laadulliset) tai lisäperustelut lähetetään takaisin joillekin tai kaikille panelisteille.

Lähde

Myllylä, Yrjö (2008). Murmanskin alueen teollinen, logistinen ja sosiaalinen tulevaisuus vuoteen 2025. 317 p. Publisher Oy Aluekehitys RD (Dissertation, print version). Sponsored by Ministry of Trade and Industry, Naturpolis Oy.

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.