Liikenteen suunta 2/2013: ”Logistisilla ratkaisuilla on tuettava tulevaisuuden klustereiden kehittymistä”

Liikenteen suunta -lehti on Liikenneviraston T & K lehti. RD Aluekehitys Oy:n toimitusjohtaja Yrjö Myllylältä tilattiin artikkeli lehteen, jonka teemana oli logistiikka ja arktinen ulottuvuus.

Liikenteen suunta 2/2013:

Logistisilla ratkaisuilla on tuettava tulevaisuuden klustereiden kehittymistä

Tässä artikkelissa tutkitaan toimintaympäristössämme vaikuttavia vahvoja ennakoivia trendejä ja niiden vaikutusta klustereiden ja logistiikan kehittämiseen Suomessa.  Suomen logistiikan ja osaamisen kytköstä ympäristötekijöihin on vahvistettava. Tämä tarkoittaa suuremman huomioin kiinnittämistä luonnonvarojen merkitykseen taloudessa ja logistiikassa, maantieteellisen asemamme huomioimista ja kytköksiä kansainväliseen liikennejärjestelmään mm. pohjoisen kautta. Ratkaisuja haettaessa on jatkuvasti huomioitava niiden toimivuus arktisessa toimintaympäristössä, muun muassa kylmyys, lumi, jää, pitkät etäisyydet ja herkkä luonto huomioiden.

Lue koko artikkeli osoitteesta  www.liikenteensuunta.fi.

Liikenne ja kansakunta näivettyvät ilman suuntaa. Kuvassa Murmanskin satama huhtikuussa 2014. Satama modostaa Luoteis-Venäjän ja Koillisväylän keskeisen solmukohdan nyt ja tulevaisuudessa.

Liikenne ja kansakunta näivettyvät ilman suuntaa. Kuvassa Murmanskin satama huhtikuussa 2014. Satama modostaa Luoteis-Venäjän ja Koillisväylän keskeisen solmukohdan nyt ja tulevaisuudessa.

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, 03 YRITYSPALVELUKESKUKSET, 04 OPPILAITOKSET, T&K, 05 HALLINTO, VIRKAMIEHET, 06 POLITIIKKA, POLIITIKOT, 07 Valtakunnan taso, 08 Etelä-Suomi, 09 Länsi-Suomi, 10 Pohjois-Suomi, 11 Itä-Suomi, 12 Maakunnat-/ELYt-/Kuntayhtymät, 13 Maakuntien yhteistyö, 14 Seutukunnat, Seudulliset kehittämiskeskukset, kuntayhtymät, 15 Kaupunkiseudut, 16 Maaseutu, 17 Kylät, 18 Yritykset ja toimialat, 19 Yhdistykset, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT, INNOVAATIOYMPÄRISTÖT, KANSAINVÄLISET HANKKEET, KÄYTÄVÄKEHITTÄMINEN JA KORRIDORIT, KOULUTUS, VISIOT JA TOIMENPITEET Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.