SUOMEN VISIOSTA: “Suomi elää tulevaisuudessa metsän lisäksi merestä ja maaperän rikkauksista sekä arktiseen ympäristöön kytketystä osaamisesta“

Suomen visio 1.1.2014  Yrjö Myllylä, RD Aluekehitys Oy:

Suomi – Pohjoisen luottamuksen rakentaja:

Pohjoisuus yhdistää suomalaiset ja Suomessa asuvat.

Suomi elää tulevaisuudessa metsän lisäksi merestä ja maaperän rikkauksista sekä arktiseen ympäristöön kytketystä osaamisesta.

Suomi on vuonna 2030  johtava arktisen kuljetus-, energia- ja ympäristöteknogian tuottaja.

Peliteollisuus, robotiikka, ICT, bioteknologia ja muut uuden teknologian sovellukset on  pyrittävä kytkemään näihin ilmiöihin – irroitettuna edellä mainituista ne eivät ole Suomessa kestävällä pohjalla.  Arktinen toimintaympäristö kattaa myös kulttuurelliset tekemisen tapoihin liittyvät tekijät. Antiikin Kreikassa pieni filosofijoukko saattoi keskustella kiivasti ja jättää jälkensä länsimaiseen kulttuuriin, koska kaivosteollisuus ja merenkulku sekä maatalous olivat kunnossa.

Viimeksi mainitun lauseen sisällön ja vision pääpiirteissään Yrjö Myllylä toimitti viestinä kutsujalle / ”Suomelle”, kun häntä kutsuttiin Säätytalolle filosofi Pekka Himasen Sinisen kirjan väliraportin julkistamistilaisuuteen (estyneenä tulemasta itse tilaisuuteen).

Esitelmän pito käynnistymässä. Kuvan ottaja tutkijakollega Jon McEwan, joka on tehnyt rinnakkaistutkimustaan mm. kansainvälisiä öljy-yhtiöitä haastattelemalla. Ks. lisätietoja

Arktisen toimintaympäristön muutostrendeistä ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista suomalaiselle elinkeinolämälle  esitelmän pito käynnistymässä Tulevaisuuden tutkimuksen seuran syyskokouksen yhteydessä 25.11.2013. Kuva Jon McEwan.

Nyt olisi aika päivittää em. sisältö tekijän toimesta perusteellisemmaksi kirjaksi TEM 43/2010 tapaan.

___

Mikäli lainaatte tämän sivun tai muiden ylläpitämiemme blogiemme artikkelien ajatuksia, ne ovat käytettävissä, kunhan pyrkimys on kunnioittaa tekijänoikeuksia ja immateriaalisia oikeuksia. Näiden kunnioittaminen on osa em. visiota ja Suomen selviytymisstrategiaa.

Olemme valmiina toimeksiantoihin Suomen visiota tarkentamaan ja jalkauttamaan sekä toimintaohjelmia laatimaan ja toteuttamaan – alueittain ja kohderyhmittäin. Ottakaa rohkeasti yhteyttä!

.

Ks. myös

Aluekehitys RD, Annankatu 9

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, 03 YRITYSPALVELUKESKUKSET, 04 OPPILAITOKSET, T&K, 05 HALLINTO, VIRKAMIEHET, 06 POLITIIKKA, POLIITIKOT, 07 Valtakunnan taso, 08 Etelä-Suomi, 09 Länsi-Suomi, 10 Pohjois-Suomi, 11 Itä-Suomi, 12 Maakunnat-/ELYt-/Kuntayhtymät, 13 Maakuntien yhteistyö, 14 Seutukunnat, Seudulliset kehittämiskeskukset, kuntayhtymät, 15 Kaupunkiseudut, 16 Maaseutu, 17 Kylät, 18 Yritykset ja toimialat, 19 Yhdistykset, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT, INNOVAATIOYMPÄRISTÖT, KANSAINVÄLISET HANKKEET, KÄYTÄVÄKEHITTÄMINEN JA KORRIDORIT, KOULUTUS, VISIOT JA TOIMENPITEET Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.