Kirjan vuosi 2015 tapahtuma Oulussa, presidentin suojelema: ”Vaikuttaminen kävelyn ja pyöräilyn hyväksi” kirjan esittelytilaisuus oli 20.2.2015

Vaikuttaminen kävelyn ja pyöräilyn hyväksi – Hiljainen tieto käyttöön (Mauri Myllylä) -kirjan julkistamis- ja esittelytilaisuuteen Oulussa 20.2.2015 osallistui noin 50 kirjasta kiinnostunutta. Ohjelmassa oli kirjoittajan ja kustantajan puheenvuoro sekä kirjan lukijoiden puheenvuoroja, vapaa sana, musiikkiesityksiä sekä kahvitarjoilu. Kirjan esittely oli osa Kirjan vuosi 2015 tapahtumia. Kirjan vuosi 2015 suojelija on presidentti Sauli Niinistö.

Kirjan painoksesta oli myyty ennakkoon ennen tilaisuutta puolet. On todennäköistä, että koko 1. painos myydään loppuun. Uusintapainoksesta ei ole päätöksiä. Jos haluat kirjaa, oma kappale kannattaa tilata ajoissa. Kirjan hinta on 20 € + postituskulut ja sitä voi tilata kirjailijalta tai kustantajalta RD Aluekehitys Oy:ltä. Seuraavassa on valokuvia kirjan esittelytilaisuudesta.

Kirjoittaja ja kirjan kustantajan RD Aluekehitys Oy:n edustaja.

Kirjoittaja Mauri Myllylä ja kirjan kustantajan RD Aluekehitys Oy:n edustaja Yrjö Myllylä. Valokuva Henry Myllylä.

.

31.1. painetun kirjan painos oli myyty puoleksi loppuun ennen kirjan 20.2.2015 julkistamis- ja esittelytilaisuutta.

31.1.2015 painosta tulleen kirjan painos oli myyty puoleksi loppuun ennen kirjan 20.2.2015 julkistamis- ja esittelytilaisuutta.

.

Kirjoittaja ja kirja.

Kirjailija ja kirja.

.

WP_20150220_038

Vaikuttaminen kävelyn ja pyöräilyn hyväksi – Hiljainen tietoa käyttöön -kirjan esittelytilaisuus oli virallisesti osa Kirjan vuosi 2015 tapahtumia. Kirjan vuosi 2015 suojelija on presidentti Sauli Niinistö. Tämän kirjan esittelytilaisuuden juonsi Martti Myllylä.

.

Oulun Polkupyöräiljät OUPO Ry lahjoitti Oulun parhaimman polkupyöräreitin värikollaasin. Taitelija on tunnettu oullainen sarjakuvataiteilija Xxxx Xxxxx (Nimi lisätään myöhemmin).

Oulun Polkupyöräiljät OUPO Ry lahjoitti Oulun parhaimman polkupyöräreitin värikollaasin. Taitelija on tunnettu oululainen sarjakuvataiteilija …

.

Oulun paras polkupyörily- ja kävelyreitti lähtee tämän patsaan luota.

Oulun paras polkupyöräily- ja kävelyreitti lähtee tämän patsaan luota. Kirjan kannessa oleva silta löytyy reitin varrelta. Tämä paikka on edellisen värikollaasikuvan harmaa alue.

.

.

.

Tarjoilut olivat maukkaita. Oululaiseen tyyliin myös lohta ja ohrarieskaa oli tarjolla.

.

.

Sellomusiiikki oli Paraisilta.

.

.

Salon mussiikko-opiston edustaja soitti tilaisuudessa pianoa. Taiteen korostaminen ei ole sattumaa, koska kokonaisvaltainen näkemys on tärkeä kevyen liikenteen suunnittelun lähtökohta, joka ”soi yhteen muun taiteen kanssa”.

.

raj WP_20150220_072

Huilumusiikkia Teijolta.

.

.

Esittelypaikkana oli Pyhän Luukkaan kappeli Linnanmaan yliopistoalueella Oulussa. Esittelytilaisuudessa muistettiin myös 8.3.2015 80 vuotta täyttävää kirjailijaa. Esittelytilaisuus täytti siten myös perhejuhlan tunnusmerkit, mitä seurakunta edellyttää tiloja vuokratessaan. Seurakunnan pastori Stiven Natus oli myös paikalla.

.

.

.

.

KUVIA OULUN KEVYEN LIIKENTEEN OLOISTA 19.-20.2.2015

.

Kuvassa Åstromin nahkatehtaan aluetta, joka on nykyisin mm. oppilaitoskäytössä. Kirjan kirjoittajan isoisä tuli Ouluun 1900-luvun alussa töihin nahkatehtaalle. Kuvassa koululaisia menossa Nahkatehdas-alueen vesitorniin tehtyyn Tietomaahan.

.

.

Perinteikäs Välivainion Puutarha. Puutarhalle on helppo tulla myös pyörällä ja jalan kesät talvet. Yrityksen ensimmäiset yrittäjät olivat Valto ja Saima Järvelä, jotka arvostivat Oulun liikenneoloja. Nykyisin yritystä jatkaa Reima Järvelä perheineen. Kustantajan edustaja Yrjö Myllylä työskenteli puutarahalla 12 vuotiaasta alkaen joka kesä ja sesonkiaikoina 6 vuoden ajan.  Täältä RD Aluekehitys hankki myös kirjoittajalle onnitteluruusut.

.

.

Tavanomainen arkinen päivä Oulussa. Hyvin hoidetuilla pyöräteillä voi kuntoilla muuten vain, ihastella luontoa tai kulttuuriympäristöä, mennä kouluun tai töihin. Kirjan mukaan keyvyen liikenteen rakentamisen hyötykustannussuhde onkin eri luokkaa kuin monen muun infrahankkeen.

.

.

Kevyen liikenteen väylä ja hiihtolatu kulkevat Oulun Odessan puistossa vierekkäin osan matkaa hyödyntäen myös yhteistä modernia LED-valaistusta.

.

Tällainen vilkasliikenteinen risteys metsässä on useimmissa kunnissa mahdoton, koska lähtökohtana pidetään keyvyen liikenteen väylien pätkien rakentamista pääteiden yhteyteen.

Tällainen vilkasliikenteinen risteys metsässä on useimmissa kunnissa lähes mahdoton ajatus, koska lähtökohtana pidetään keyvyen liikenteen väylien pätkien rakentamista pääteiden yhteyteen perustellen sitä mm. turvallisuussyillä. Kuva Odessan puistosta. Risteys oli myös kustantajan edustajan Yrjö Myllylän koulutieristeys kuusi vuotta. Liikennemäärät reitillä ovat tuosta lisääntyneet silminnähtävästi.

.

.

Tyypillistä Oulussa, mutta monin paikoina muualla ollut mahdotonta. Erillinen kevyen liikenteen verkosto, joka kulkee usein etäällä pääteistä, useinmiten alittaen tai ylittäen ne kohtisuoraan sen sijaan, että noudattelisi niiden suuntaa.

.

.

Pojat pelaamassa jalkapalloa talvella. Polkupyörällä on hyvä kulkea kentälle.

.

.

Samuli Paulaharjun koulu on edelläkävijä myös omatoimikirjaston kehittämisessä. Kirjasto toimii koulun laajennusosan voimistelusalissa, joka on tarpeeton oppilasmäärän vähennettyä. Kirjoittajan ollessa koulussa oppilaita oli yli 1000 ja koulua käytiin kahdessa vuorossa. Lisäksi osa koululaisista kuljetettiin bussilla koulun portilta toiseen kouluun.

.

.

Medipoliksen toimistorakennuksessa toimii useita liikennesuunnittelualan ammattilaisia. Oululaislähtöistä osaamista voi RD Aluekehityksen toimiston lisäksi saada mm. Navico Oy:stä, Plaana Oy:stä ja Rambollista keyvyen liikenteen tarpeisiin.

.

.

Kevyen liikenteen väylät jatkuvat Oulussa myös modernien toimistotalojen sisätiloihin.

.

.

.

.

.

.

.

.

KIRJAN MENTOROINTIESIMERKKI, JALOIN-PROJEKTI, CASE SALO:

.

.

Salo-Teijo-Strömman kanava pyöräilyreitti.

.

Salo-Strömma polkupyöräilyreitti.

Salo-Strömma polkupyöräilyreitti.

.

Salo-Strömma -polkupyöräreitillä on sovellettu kirjassa esitettyjä lähtökohtia - polkupyöräreitti hyödyntä olemassa olevaa infraa, kuten hiljaisia asuntokatuja ja metsäautoteitä sekä paikoitellen uutta infrastruktuuria, joka kulkee päätiestä etäällä.

Salo-Strömma -polkupyöräreitillä on sovellettu kirjassa esitettyjä lähtökohtia – polkupyöräreitti hyödyntä olemassa olevaa infraa, kuten hiljaisia asuntokatuja ja metsäautoteitä sekä paikoitellen uutta infrastruktuuria, joka kulkee päätiestä etäällä.

.

.

Kirjan kirjoittaja mentoroi Salon keyvyen liikenteen pilottikaupunkia 2000-luvun alussa. Oppeja on sovellettu  mm. Salo-Strömman kanava -polkupyöräilyreitillä. Liikennesuunnittelu tukee yrittäjyyttä.

.

.

Salo-Strömma polkupyöräreitti hyödyntää olemassaolevaa infrastruktuuria ja tukee yrittäjyyttä.

Kirjailijan mentoroima Salo-Strömma polkupyöräreitti hyödyntää olemassaolevaa infrastruktuuria ja tukee yrittäjyyttä.

.

.

Salo-Strömma polkupyöräilyreitti kulkee Teijon uuden 16.2.2015 avatun kansallispuiston osioiden ohitse. Kuvassa puiston Sahajärven luonnonsuojelualueen luontopolun lähtöpiste välittömässä reitin läheisyydessä.

.

Salo-Strömma polkupyöräreitillä on myös 16.2.2015 avattu Teijon kansallispuisto. Kuvassa ex-ympäristöministeri Ville Niinistö 17.2.. Hän vastaanotti myös kirjan esitteen.

Salo-Strömma polkupyöräreitillä on myös 16.2.2015 avattu Teijon kansallispuisto. Kuvassa ex-ympäristöministeri Ville Niinistö 16.2. avajaisissa. Niinistö vaikutti keskeisesti puiston perustamiseen paikallisten lisäksi. Hän vastaanotti myös kirjan esitteen.

.

.

Salo-Strömma polkupyöräilyreitin varrelle on perustettu hotelli vuonna 2013.

.

.

Viestintä on keino edistää ihmisten liikkumista jaloin. YLE Teijon kansallispuiston avajaisissa 16.2.2015.

.

.

.

.

.

.

.

.

KUSTANTAJAN PUHEENVUORO KIRJAN JULKISTAMISTILAISUUDESSA

”Ken valmiita polkuja käy, on polkujensa vanki. Vapaa on vain umpihanki.”, 15.2.2015 Luonnos 

Kustantaja on valmis välittämään kirjan sanomaa koulutuksessa ja hankesovelluksissa välittäen parasta osaamista kuhunkin tarpeeseen. Ota yhteyttä!

AIEMMAT RD ALUEKEHITYS OY:N KUSTANTAMAT KIRJAT

1. Myllylä, Mauri (2015). Vaikuttaminen kävelyn ja pyöräilyn hyväksi. Hiljainen tieto käyttöön. 128 s. ISBN 978-952-99539-4-3. <https://rdaluekehitys.net/2015/02/10/mauri-myllyla-2015-vaikuttaminen-kavelyn-ja-pyorailyn-hyvaksi-hiljainen-tieto-kayttoon/>

2. Myllylä, Yrjö (2013). KOILLISVÄYLÄ ja arktisen meriteknologian kehittäminen Suomessa. 19 s. RD Aluekehitys Oy,  ISBN 978-952-99539-3-6,   RD Market Info –julkaisusarja.  Espoo 1.8.2013.  Copyright  © Yrjö Myllylä & RD Aluekehitys Oy. <https://rdaluekehitys.files.wordpress.com/2013/08/koillisvc3a4ylc3a4-ja-arktisen-meriteknologian-kehittc3a4mistarpeet-suomessa_myllylc3a4-1-8-20134.pdf >

3. Myllylä, Yrjö (2008). Murmanskin alueen teollinen, logistinen ja sosiaalinen kehitys vuoteen 2025 (Industrial, logistical and social Development of Murmansk Oblast until 2025). 321 s. Väitöskirja (Dissertation). ISBN 978-952-99539-2-9, RD Aluekehitys Oy, RD Market Info julkaisusarja 1/2008. <https://rdaluekehitys.net/2013/08/02/rd-market-info-julkaisusarja-murmanskin-alueen-teollinen-logistinen-ja-sosiaalinen-tulevaisuus-vuoteen-2025/>

4. Myllylä, Yrjö (ed.) (2007). Kauklahden ensimmäisen tiilitehtailija Karl Wilkmanin tarina. 56 s. RD Aluekehitys Oy, Kauklahti Seura ry. ISBN 978-952-99539-1-2. < http://aluekehitys.internetix.fi/fi/sisalto/uutiset/ajankohtaista/kauklahti>

5. Myllylä, Yrjö & Linturi, Hannu (2005). Maaseudun tulevaisuuden kasvuklusterit. Maa- ja metsätalousministeriö, Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä (Ministry of Agriculture 2003-2004). Yhteenvetoraportti (Summary reports in). 155 s. Oy Aluekehitys RD, RD Delfoi -sarja. ISBN 952-99539-0-9 (PDF) <http://aluekehitys.internetix.fi/fi/tiedostot/matukaloprap290305.pdf>

6. Myllylä, Yrjö (1999). Pohjois-Eurooppaa palvelevat yritykset Suomessa – kehitettävät klusterit ja niiden kansainvälistämisen tukipalvelujen kehittäminen.  236 s. Ministry of the Interior, Ministry of Trade and Industry, Finnvera Ltd, Finpro, Government Institute for Economic Research. RD-Market Info Publications. ISBN 952-91-1634-9 Helsinki 1999. <https://rdaluekehitys.net/2013/05/30/pohjoinen-ulottuvuus-rd-julkaisuesittely-pohjois-eurooppaa-palvelevat-yritykset-suomessa-kehitettavat-klusterit-ja-niiden-kansainvalistamisen-tukipalveluiden-kehittaminen/>

.

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 07 Valtakunnan taso, 08 Etelä-Suomi, 09 Länsi-Suomi, 10 Pohjois-Suomi, 11 Itä-Suomi, 12 Maakunnat-/ELYt-/Kuntayhtymät, 13 Maakuntien yhteistyö, 15 Kaupunkiseudut, 16 Maaseutu, 17 Kylät, 18 Yritykset ja toimialat, 19 Yhdistykset, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT, INNOVAATIOYMPÄRISTÖT, KÄYTÄVÄKEHITTÄMINEN JA KORRIDORIT, KOULUTUS, PALKINNOT, POLIITIKOT, T&K, VIRKAMIEHET, VISIOT JA TOIMENPITEET, YRITYKSET Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.