”Teijolla vaikuttaa Salon paras yhteen hiileen puhaltamisen henki ja tekemisen meininki”

Tuotakoon Timo P. Kiviahon otsakkeen mukainen ”hehkutus” esille ja otettakoon se oikean suuntaisena havaintona keskustelun pohjaksi. Pitää olla nöyränä, koska ylpeys käy sanan mukaan lankeemuksen edellä, jos teijolaisena itse alkaa tuota noin voimakkaasti korostamaan tai siihen uskomaan. Ja todettakoon, että kovin paljon minulla tai edustamallani yrityksellä tähän ei ole vaikutusta ollut, mutta saamme tätä hyödyntää omassa toiminnassamme siitä oppien ja siitä mallia muuallekin tuoden. Kaikilla on omat haasteensa ja kehitettävää on aina.

Toisaalta tämä Teijon tapauksen seuraaminen vahvistaa sitä ajattelua innovaatioympäristöstä, mitä olemme 20 vuota yrittäneet vahvistaa mm. RD Aluekehityksen toimesta Delfoi-metodilla eri alueilla.  Mutta totta on, että hämmästyttävän omavarainen Teijon kylä on ollut tekemisten suhteen ja vuosisadat. Kylän patruunan tekemä kirkkokin kunnostettiin viimeksi kyläläisten voimin ja annettiin seurakunnalle ensi kertaa vuonna 2009 yli 150 vuotisen historiansa aikana. Aiheista riittäisi tarinaa, mutta tuotakoon muutama kommentti tämän päivän FB-seinältä tähän:

Timo P. Kiviahon käynnistämä Facebook keskustelu Yrjö Myllylän seinällä 19.9.2014:

”Teijolla vaikuttaa Salon paras yhteen hiileen puhaltamisen henki ja tekemisen meininki … oma päättelyni hyvään yhteishenkeen teillä on meriyhteys ! Merelle katsovat ovat aina olleet tulevaisuuteen uskovia ja kykeneviä monipuoliseen yhteistyöhön, kaikkien kanssa – sillä, meri tarkoittaa yhteistä leipää ja särvintä kaikille ! Upeaa havaita, miten esim. kyläkoulutoiminta iltapäiväkerhoineen, ja Vilniemen rannan kunnostustalkoot ovat vaikuttaneet viihtyisyyteen … kyllä kelpaa jallitella ahvenia uudella laiturilla ympäri vuoden.

Mallia Teijolta muille kylätoimikunnille.”

WP_019944

Yhteen hiileen puhaltamisella Teijolla on satojen vuosien perinteet. Soittaja Teijon masuunin pankolla joulumarkkinan aikaan. Masuuni kävi hiilillä. Paikka Teijon Masuuni.

Kuva: Teijolla vaikuttaa Salon paras yhteen hiileen puhaltamisen henki ja tekemisen meininki ... oma päättelyni hyvään yhteishenkeen teillä on meriyhteys !  Merelle katsovat ovat aina olleet tulevaisuuteen uskovia ja kykeneviä monipuoliseen yhteistyöhön, kaikkien kanssa - sillä, meri tarkoittaa yhteistä leipää ja särvintä kaikille ! Upeaa havaita, miten esim. kyläkoulutoiminta iltapäiväkerhoineen, ja Vilniemen rannan kunnostustalkoot ovat vaikuttaneet viihtyisyyteen ... kyllä kelpaa jallitella ahvenia uudella laiturilla ympäri vuoden.  Mallia Teijolta muille kylätoimikunnille.

Valokuva Teijon eräästä monista rantapaikoista. Tämä asukkaiden itselleen kunnostama rantapaikka toimii Timo P. Kiviahon mukaan esimerkkinä Teijon alueen ihmisten hyvästä yhteen hiileen puhaltamisen kulttuurista. Kuva Timo P. Kiviaho.

  • Yrjö Myllylä: Palaan tähän erittäin hyvään havaintoon kulttuurista ja Teijosta kunhan ehdin. Myös RD Aluekehitys on saanut nauttia tästä kulttuurista vuodesta 2008 ja osallistua yrittäjän kautta keskusteluun. Teijo oli Vuoden Kylä 2011, sen ja edeltävän maakuntatason 2010 kyläpalkinnosta voi myös oppia. Teijo on ollut kasvualue, vaikka Salon seudulla muutoin on ollut haastavia nämä viime vuodet.

.

TERVETULOA TEIJOLLE!

Ps. Teijolla tarvitaan uusia työntekijöitä mm. veneteollisuudessa ja kyläläisten syksyn projekti on miettiä, että miten veneentekijöille saataisiin vuokra-asuntoja.

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, 03 YRITYSPALVELUKESKUKSET, 15 Kaupunkiseudut, 16 Maaseutu, 17 Kylät, INNOVAATIOYMPÄRISTÖT, PALKINNOT Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.