Asenteet, Aktiivisuus, Rakenteet

Asenteen, Aktiivisuus, Rakenteet

RD Aluekehityksen 1990-luvun slogani on  suosiossa 2010-luvulla, viime päivien keskustelussa: ”Asenteet, Aktiivisuus, Rakenteet.”  Nykyisin puhutaan paljon rakenteista ja rakenneuudistuksista, kuten ennen 1990-luvun lamaa. Miten saataisiin puhe asenteisiin ja sitä kautta ”liikettä”?  Aluekehitysorientoitunut  profesorini Juhani Hult sanoi muistini mukaan luennolla aikanaan, että ”mitä pahaa siinä on, jos joku on aktiivinen ja menestyy?” Hän näki yrittämiseen kuuluvan aktiivisuuden. Aluekehittämistä ja alueiden elinvoimaisuudn lisäämistä hän pyrki tekemään yritysten kehittämisen kautta. Todellinen kehittäminen on usein nöyrtymistä arkiseen puurtamiseen pienen yrittäjän kanssa ja kanssakulkemiseen ylä- ja alamäessä tai jopa konkurssissa – ei vain menestyneiden yritysen loisteessa paistattelemista. Tämä on ehkä ensimmäinen tarvittava askel asenteiden puolella.

Em. slogani on kopioitu linkin julkaisusta:

Nelostievisio – RD Aluekehitys ja Nelostie E75 ry

Advertisement
Kategoria(t): AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.