TIETOISKU: Asiantuntijoiden valinta ja asiantuntijatiedon käyttö

TIETOISKU / ESITELMÄ
.
Asiantuntijoiden valinta ja asiantuntijatiedon käyttö, Esitelmä Mäntyharjulla Osmo Kuusen isännöimässä tilaisuudessa 26.4.2013
.
Sisältö
•Havaintoja asiantuntijatiedon käytöstä ja sen vaikutuksista
•Perusteita ja malleja asiantuntijoiden valintaan
•Hyviä käytäntöjä
.
Esitelmä pdf-muodossa klikkaamalla alla olevaa kuvaa tai linkkiä: Torni 26.4.2013, Yrjö Myllylä (1.1)
Asiantuntijatiedon käyttö, Mäntyharju 26.4.2013

Asiantuntijatiedon valinta ja tiedon käyttö, Mäntyharju 26.4.2013

Esitelmämateriaali  on vain tukimateriaalia eikä vastaa esitelmän sisältöä kokonaisuudessaan.

RD Aluekehitys Oy on erikoistunut asiantuntijatiedon käyttöön

Ottakaa yhteyttä, jos halutte esityksen soveltamista tarpeisiinne. RD Aluekehitykseltä saatte parasta osaamista asiantuntijatiedon käytössä jopa kansainvälisesti arvioituna:

Viime aikoina on havaittu monenlaisia suuria kustannuksiakin yhteiskunnalle tuovia ongelmia asiantuntijatiedon käyttöön liittyen yhteiskunnassa. Joitakin niistä sivutaan esitelmässä. Yhtenä esimerkkinä vaikkapa Lex Nokia. Tällaisia ratkaisuja nykyinen osaaminen asiantuntijatiedon käytöstä yhteiskunnassa tuottaa jatkuvasti.  RD Aluekehityksen asiantuntijatiedon käytön periaatteet kansanomaisesti sanottuna löydät tästä. Keskeistä on ymmärtää, että asiantuntijalla on useinmiten aina myös intressi tutkittavaan ilmiöön, ts. ”kukaan ei sahaa omaa oksaansa” vaan ”laulaa sen lauluja kenen leipää syö”- jopa ministereitä ja professoreita myöten. Aina tämä ei ole kuitenkaan yhteiskunnan kokonaisedun tai pitkän tähtäimen edun mukaista. Siksi tarvitaan myös osaavaa asiantuntijatiedon käyttöä ja RD Aluekehityksen palveluita.

Ks. esim.

EU:n paras alueellisen ennakoinnin käytäntö

Myllylä, Yrjö & Jouni Marttinen, & Jari Kaivo-oja (2012). Ennakointi demokratian vahvistajana. Esimerkkinä EU:n palkitsema TKTT-konsepti ja muut kansainvälisessä arvioinnissa esille nostetut suomalaiset ennakointikäytännöt.  Futura 4/2012.  38-49.

http://yrjomyllyla.com/2013/02/21/futura-42012-suomalainen-ennakointikulttuuri-menestyy-eurooppalaisessa-vertailussa/

Kaivo-oja, Jari, Santonen Teemu, Myllylä, Yrjö (2013) The Crowdsourcing Delphi: Combining the Delphi Methodology and Crowdsourcing Techniques. This paper will be presented at The XXIV ISPIM Conference – Innovating in Global Markets: Challenges for Sustainable Growth in Helsinki, Finland on 16-19 June 2013. Session: 2.2 Strategic Foresight, Strategic Agility and Future Orientation (SIG) Special Session. The publication is available to ISPIM members at www.ispim.org.

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 02 YRITTÄJYYS, YRITYKSET, KLUSTERIT, 03 YRITYSPALVELUKESKUKSET, 04 OPPILAITOKSET, T&K, 05 HALLINTO, VIRKAMIEHET, 06 POLITIIKKA, POLIITIKOT, 07 Valtakunnan taso, 08 Etelä-Suomi, 09 Länsi-Suomi, 10 Pohjois-Suomi, 11 Itä-Suomi, 12 Maakunnat-/ELYt-/Kuntayhtymät, 13 Maakuntien yhteistyö, 14 Seutukunnat, Seudulliset kehittämiskeskukset, kuntayhtymät, 15 Kaupunkiseudut, 16 Maaseutu, 18 Yritykset ja toimialat, 19 Yhdistykset, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT, INNOVAATIOYMPÄRISTÖT, KOULUTUS, VISIOT JA TOIMENPITEET Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.