Liikennementorin ajankohtainen artikkeli: ”Vaikuttaminen kävelyn ja pyöräilyn hyväksi kunnassa”

.

Kuva. Kevyen liikenteen risteys Odessan puistossa. Taustalla kirjoittajan käymä Paulaharjun koulu. Oulun keskeinen oppi on se, että kevyen liikteneen järjestelmän pitää olla erillinen verkko, ei pääteiden varsille rakennettu. Kuva elokuu 2014, YMy.

Koulut alkavat.  Liikenneturvallisuuskysymykset nousevat keskiöön. Kevyt liikenne, jalankulku- ja pyöräily ovat koululaisten keskeisiä liikkumismuotoja. Näihin liikkumismuotoihin vaikuttamisen ykköspaikka on kuntien organisaatioissa, joita meillä vielä on useita jäljellä. Oulua on pidetty kevyen liikenteen mallialueena. Se on jopa palkittu helmikuussa 2013 maailman parhaimpana talvipyöräilykaupunkina. Syitä ja lähtökohtia on monia, kuten suuri nuoriso- ja opiskelijamäärä, mikä on ollut hyvä lähtökohta visionäärisille ja yrittäjyyshenkisille suunnittelijoille. Lue lisää miten kevyen liikenteen kysymyksiin pitää kunnissa suhtautua, Liikennementorin blogista, alla muutamia valikoituja artikkeleita:

Viime mainituissa tuorein lehtileikkein em. teemoista, Oulu valittiin maailman parhaimmaksi talvipyöräilykaupungiksi.

*

Olisiko kevyen liikenteen väylissä aineksia elvytykseen? Kehitetyn uuden terveysvaikutukset huomioivan investointien hyöty-kustannus -mallin mukaan kevyen liikenteen väylät ovat usein huomattavasti tuottoisimpia kuin autoliikenteen väylät, esimerkiksi Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Kysy lisätietoja esim. Liikennementorilta.

Katso myös artikkelit tekijältä

RD Aluekehitys – Yhdyskuntasuunnittelun asiantuntija ja menetelmäosaaja. Kehittänyt mm. EU-palkitun menettelytavan yhdyskuntasuunnittelun tarpeisiin

Advertisement
Kategoria(t): 01 DELFOI JA MENETELMÄT, 07 Valtakunnan taso, 08 Etelä-Suomi, 09 Länsi-Suomi, 10 Pohjois-Suomi, 11 Itä-Suomi, 12 Maakunnat-/ELYt-/Kuntayhtymät, 13 Maakuntien yhteistyö, 15 Kaupunkiseudut, 16 Maaseutu, 17 Kylät, 18 Yritykset ja toimialat, 19 Yhdistykset, AVAINKÄSITTEET JA TIETOISKUT, KOULUTUS, VISIOT JA TOIMENPITEET Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.